Strikking og hekling


Mandag 21.01.13
18.00
Vev og arbeidskveld
Vi lager pannebånd i kontstrikk

Bruk for eksempel Sisu i to ulike farger. Og pinne nr. 3


Veileder: Jane G. FrisliPåmelding: 11.januar til veldre.husflidslag@hotmail.no


Ukens mønstertips i uke 37
Vest fra Garnlunden

Ukens mønstertips i uke 36
Flotte leggvarmere med mye mønster.

Ukens mønstertips i uke 35
Her er et flott mønster på trekk på lyslykt fra Drops.


TROLLSTRIKKING
Har du lyst til å prøve deg på dette kan du se teknikken presentert på youtube her: Trollstrikk  Det er egentlig det samme som dobbeltstrikking. Votter kan strikkes på to pinner i stedet for fem, men vrangbord strikkes på vanlig måte med en vridd rett og en vrang maske. Passer veldig fint til litt mindre prosjekter. Se den flotte dukken som er hentet fra en tilfeldig blogg.

Klar ferdig.....
5.september 2011 starter vi igjen med høstens aktiviteter på Blåsalen. Du kan ta med det du holder på med eller bli med å strikke "Drømmevotter for frosne jinter"som er en grunnoppskrift fra Drops som passer både til store og små.  Vottene skal toves og kan pyntes til slutt. Veileder tar med eksempler og viser frem.
Hun har også med morsomt sitteunderlag som du finner på bilde under om du heller ønsker det.

Veileder: Svanhild Baardseth
Sted: Blåsalen på Veldrom kl. 18.30


Dominostrikking

Tirsdag 15.februar kl. 18.30 lærer vi dominostrikking. Opplegg av masker er på samme måte som ved kontstrikk. Vi kan starte på teppet under for å lære teknikken. Mønsteret er hentet fra Familien nr. 25/10 Ta med det garnet du vil bruke. I mønsteret er Mirasol 100 % alpakka benyttet, eller garn som passer til pinne 3 - 3,5. Dominostrikking kan også benyttes til mye annet som grytekluter, skjerf, sjal og jakke. Drops har flere mønster i teknikken og her er et fint jakkemønster.

Påmeldt: 4 stk.
Veileder : Jane Granberg Frisli
Pris kr. 50,-
Det finnes mange forskjellige strikketeknikker. En av dem er kontstrikk som vi lærte våren 2010 - inspirert av boken Konstrikk av Ruth Gullbekk Bolstad. Flere medlemmer deltok på kurs. Teknikken er morsom, men man trenger litt øvelse før man blir fornøyd. Vi repeterer teknikken på medlemskveld i mars 2011, så møt opp da.
En anne strikketeknikk vi kommer til å repetere er tvebandsstrikking.
Vi har hatt kurs i dette tidligere, men dette bør vi repetere. Det tar forresten lang tid å lage slike votter, strikkingen går greit, men det som tar tid er å sy løkker inni votten. Dermed blir de nesten som en polvott.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar